From Bean-to-bar

Een aanpak volgens het principe “bean-to-bar”(“van boon tot reep”) is de enige manier om volledige controle te hebben over het proces wanneer we chocolade maken. Door alle stappen te controleren, van het veld tot in het atelier, kunnen wij exclusieve chocolade maken met een intense en complexe smaak.

Terug naar de oorsprong

Wij zijn ervan overtuigd dat een chocolademaker chocolade moet maken vanaf de boon, wat ingaat tegen de huidige trend. Een traditie die verloren gaat, laat ruimte voor het creëren van een toekomstige erfenis. Het is echter essentieel om de cacaobonen goed te roosteren. Zo kunnen we experimenteren met hun aromatisch potentieel en kunnen we een echt unieke chocolade maken.

Zin en eenvoud

Een ethische chocolade betekent kiezen voor eeuwenoude cacaovariëteiten (in plaats van de buitengewoon productieve hybride vormen), weigeren om kinderen te werk te stellen in de plantages en respect hebben voor de teler en de vrucht van zijn werk. Onze ethische chocolade is ook natuurlijk. Hij bevat cacaobonen, cacaoboter en suiker. Dat is alles.

ex libris

Chocolade is mijn passie. Ik heb die passie ontdekt tijdens mijn studies als bio-ingenieur en tijdens mijn doctoraat, met als onderwerp de fermentatie en het roosteren van verschillende variëteiten cacaobonen. Deze passie heeft me aangezet om iets concreets te doen, iets echts, dat met mensen te maken heeft. Een eeuwige zoektocht naar smaak en het goede.